torsdag 22 september 2011

Hur redigerad får en bild vara?

I brist på fotoväder testar jag olika rawconverterare för linux, favoriten är fortfarande den begränsade men snabba rawstudio (man måste ju leva också). En artikel (http://www.sfoto.se/teknik/programvaror/grundskarpning-i-camera-rawlightroom) ledde mig till slut in på programmet photivo som innehöll så många parametrar att resultatet blev såhär:


Det känns obehagligt.

/Svante

4 kommentarer:

  1. Åh vad jag önskar jag hade din och mr medias nördighet, vad man kunde roa sig lätt då. Jag säger som herr kontrast, kontrast is all you need. Som svar på din fråga så säger jag hur redigerad som helst om den är snygg. Redigering är obehagligt, livet är obehagligt.

    SvaraRadera
  2. Det är svårt det där med kontrast och uppskärpning. Man vill ju inte överanvända det men när jag ser på bilder som publiceras här och var märker jag att de ofta är väldigt uppskärpta, och att det ser bra ut (även om jag fnyser). Och alla dessa parametrar, vad jobbigt det blir, jag vill ju bara ta en bild.

    SvaraRadera
  3. Uppskärpning är något jag aldrig använt, blir inte människor väldigt rynkiga om dom blir uppskärpta? Du sitter helt klart på parametrar jag lever (levde) lyckligt ovetandes om.

    SvaraRadera
  4. De kan bli väldigt rynkiga, alla ansiktshår kan komma fram osv. Osmickrande i många fall, men ibland vackert. Tycker de verkar skärpa upp mycket i tidningar t.ex. Man kan ju välja att bara skärpa upp ögonen om man vill. Det är bättre att inte veta. Skicka in en film för framkallning och så är det klart.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.