söndag 27 januari 2013

rörlig katt i stillbild snart stilla saker i rörliga bilder

Jag slänger upp en bild på ett gulligt liv. Hon var bara på besök.
Nu till min egentliga angelägenhet, låt oss snacka kameror. Jag gillar inte att köpa kameror. Det är ett nödvändigt ont. Hade det gått att filma med min smutsiga gamla låda så hade jag gjort det. Men det går inte. Jag måste köpa kamera. Vilken systemkamera ska man köpa om man i huvudsak ska filma mästerverk?
/Anneli  

4 kommentarer:

  1. Ojoj. Har inte varit i närheten av internet särskilt mycket på sista tiden och inte lyckats pipa in på slumfoto de gångerna heller. De riktiga filmnördarna verkar gilla Panasonic Lumix GH2 och GH3 bäst, men de är ju ganska dyra. Jag har själv en Sony Nex-7 som det går finfint att filma med, den är liten och nätt också och jag är väldigt nöjd med den. Sony Nex-6 är likvärdig men lite billigare, till dem finns det ett fast sigma 30mm f2.8 för under tusenlappen. En annan liten men lite dyrare men oj så fin maskin är Olympus OM-D. Vill du hålla dig till Canon så är det väl 550d/600d/650d som gäller, om du inte vill gå upp i pris och storlek till 5d mark 2 och mark 3. Kameror köps ju bäst begagnade då det cirkulerar så många, och eftersom du bor i sthlm kan du ju göra upp affärerna face to face och kolla på varan innan. Fotosidan.se tycker jag är bästa sidan för detta, under köp/sälj. Två kameror som verkar bra och går att filma med (men inte ska vara lika bra på detta som ovanstående) är Fujifilm X-E1 och Pentax K-5 (som har några år på nacken och lär gå att få ganska billigt).

    SvaraRadera
  2. Nikon d5200 verkar också kunna vara något.

    SvaraRadera
  3. Tack för all fotonördinfo. Nu har jag googlat runt ganska vilt på kameror och objektiv. Börjar landa på ett canon 650d. Nu är beslutsångesten mer inriktad på objektiv. Vid filmning ska man enligt uppgift satsa på fast objektiv med stort ljusinsläpp. 40mm direkt anpassat för 650d och dess autofokus låter lovande. Men behöver man inte lite mer vidvinkel vid filming? Ekonomsikt sätt måste jag då nöja mig med 18-55 som jag redan har, blir ju helt gratis, men dåligt ljusinsläpp kanske kan kompenseras med externa lampanordningar?! Slumfilm...ah dålig kvalitet kanske inte är att förakta.

    SvaraRadera
  4. Om du inte har köpt kamera ännu och inte har någon större brådska så har jag ett hett tips som vore perfekt för dig om priset blir vad det verkar. Det är för topphemligt för att skriva om här men skicka ett mail, mess eller ring om du vill ha mer info.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.